Monday, July 12, 2010

Assalamualaykum dan salam sejahtera buat semua.

Seperti biasa, bila dah lama sangat tak mengupdate ni akan rasa malas untuk menaip, kering idea dan kaku jemari nak berketik. Apatah lagi dah hampir 3 bulan lamanya. Blog ni pun bagai hidup segan mati tak mahu. Namun kerana sayangkan rumah yang satu ni insyaAllah akan terus mengupdate selepas-selepas ini. (janji sama yang selalu diulang-ulang) Apapun, cadang saya selepas ini, hanya mahu menulis catatan-catatan pendek sahaja rather than menulis artikel yang panjang-panjang. Bukannya nak publish kat mana-mana majalah kan? :D

So apa dah berlaku dekat 3 bulan ni? Buat list la.

1. Saya pergi induksi di Port Dickson, pada 5-10 Mei 2010.
2. Saya mula bertugas di HSNZ pada 12 Mei 2010.
3. Saya kene tagging selama 2 minggu di Ward 7EF (medical)
4. Saya meneruskan kerja sebagai HO di 7EF hingga 9 Julai 2010
5. Reunion batch.
6. Beberapa orang kawan pakat kawin.

Dan lain-lain lagi la. Apapun yang paling banyak pengalaman untuk diceritakan adalah cerita-cerita di ward la yang masih tak tau nak disusun kata-kata dan bilah perkataan untuk bercerita.Tengok lah nanti ya. Jika Allah izinkan dan permudahkan, akan diceritakan satu persatu.

Mau pergi London...

Apapun, hari ni saya start bercuti setelah penat beroncall pagi tadi. Boleh kata tak tidur langsung la semalam handle lebih 12 kes dengan Abang Ilham. Apapun Alhamdulillah dapat qada balik pagi tadi. Keylah, taknak merapu lagi dah, cuma nak ucapkan penghargaan kepada kawan-kawan yang sudi mengcover saya sepanjang ketiadaan saya bumi Malaysia selama hampir seminggu ni. Dina, Izatul, Sarah, Phon Suee, Ezyan dan lain-lain lagi. Jasa kalian kan sentiasa dikenang...

Jumpa lagi sekembali dari UK!

Wassalam.

2 comments:

Mr. Learner said...

oh patutla dpt update...
cabut pg UK upenye... hehe

Fitrie Muhammad said...

Oh..dh masuk kerja ye.lama x jumpe.sihat?knp zaujah still d UK?