Sunday, April 27, 2008

Malam ini...

Genap setahun kami berpisah,dan malam ini kami kembali bersama, memperbaharui azam, menjana semangat dan meneruskan keutuhan ukhuwah kami bersama. Malam Gathering Batch MEP3. Moga tahun ini menjadi saksi kecemerlangan kami semua. InsyaAllah...

Saya, Dzul dan Kang Hamdan sedang khusyuk mendengar ucapan salah seorang daripada kami.


Baki yang lain, Iqbal, shuib, izwan, idil dan us Fauwaz, Akmal sedang berselindung di sebalik dinding di belakang idil.


Inilah juadah kami malam itu, bertemakan makanan barat, ada lazania, kentang goreng, kek, nugget ikan, ayam goreng dan nasi goreng juga. Disamping juadah-juadah yang lain.


Akhawat batch kami yang tidaklah terlalu ramai namun cukup untuk menceriakan batch ini, ketiadaan Lina yang tidak lama lagi akan lahirkan anak sulung. Moga dipermudahkan.

Dan inilah ikhwahnya semua ada kecuali Muslim yang sudahpun berada di Malaysia.

Moga ukhuwwah yang terjalin kekal mesra hingga keakhirnya. Kata Iqbal, "tentu seronok bila suatu hari nanti boleh kumpul-kumpul lagi dengan spouse masing-masing." Ya, mungkin masanya akan tiba... Doakanlah mudah-mudahan insyaALlah...

3 comments:

iqbalmunauwir said...

"tentu seronok bila suatu hari nanti boleh kumpul-kumpul lagi dengan spouse masing-masing."

ooo...aku ade cakap ek?...memang pun. aku rase mesti best giler time tu. tambah2 kalo dah ade penyeri hidup (anak2 la). mesti mase tuh, kepoh satu umah tuh. anak2 kite saling bermain2. kite lak saling bercerite tentang hidup kite. hurrmmm

looking forward for that time. hehe. tq. salam.

Dr Kadir said...

Mudah-mudahan bal... ;)

Otai Besar said...

Ohoo iqbal ada cakap eh?

Aku miss part iqbal cakap tu.
heheheh